چهارشنبه, 08 شهریور 1402
کد پست : 1415
بازدید : 387
دیدگاه : بدون
آخرین خبرها اثر پشت اثر

ششمین اثر نویسنده دورودگاهی با عنوان «دستنبوی عشق» منتشر گردید

کتاب دستنبوی عشق (گفتارهایی درباره تاریخ و فرهنگ بوشهر) از سوی انتشارات تات منتشر شد. این کتاب در ده بخش روایتی عاشقانه از تاریخ و فرهنگ بوشهر است که به جناب آقای دکتر عباس عاشوری نژاد از استادان فرهیخته و برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر و شهروند افتخاری بوشهر تقدیم شده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دورودگاه در این کتاب نویسنده کوشیده است با سفری به تاریخ و گذشته باشکوه این شهر بندر تاریخی مرغ فکر خود را بر اساس مستندات تاریخی بر فراز این شهر به پرواز در آورد.

 

این کتاب گفتگوی نویسنده آقای امید زاهد از نویسندگان خوش ذوق استان بوشهر که زاده روستای دورودگاه می باشد با استاد حسین کرمی هنرمند هنر گره چینی و مرمت کار درها و هلال و کتیبه‌های تاریخی خانه‌ها و عمارت‌های بافت قدیم بوشهر است.

غرض نقشی است کز ما بازماند، درهای صد ساله و حریم‌های هزار ساله، ناگفته‌هایی از هنر گره چینی بوشهری، باورهای هستی در آسمانه‌های بافت قدیم بوشهر، ماحصل همین گفتگوهاست که در میان این گفتگوها، مطالب نغز و گفتارهای شیرین عارفانه و عاشقانه که هر خاطری را سبب تسکین است به فراخور پرسش و پاسخ‌ها از گنجینه‌های ادب پارسی و متون کهن از زبان استاد گره چین آورده شده است که خواندن آن به همراه نمونه اشعار استاد حسین فرهومند در اثنای مطالب کتاب بسیار لذت بخش و فرح بخش است.

 

 در ادامه نیز پندها و حکمت‌هایی از زبان استاد گره‌چین که در این کتاب استاد عشق خوانده شده است برای دوستان خوب آورده شده که درس‌هایی از زندگی و روزگار سپری شده مردم سالخورده گذشته برای زندگی مدرن امروزی را در خود جای داده است.

 

شایسته یادآوری است که دو مقاله تاریخی یکی «گریز عاشقانه حاجی بشیرخان کاکا سیاه ملک التجا‌ر بوشهری و دختر مترجم کنسولگری انگلیس در بوشهر» و دیگری «یک خیابان و چند نسل؛ تاملی در خیابان انقلاب (ششم بهمن سابق)» در این کتاب گنجانیده شده است که بسیار خواندنی و جذاب است.

 

دل نوشته‌های بی‌سرنوشت استاد عشق و برگ‌هایی از دیوان اخلاص دوستان خوب که در ستایش استاد عشق نوشته از دیگر عناوین این کتاب است.

 

 در بخش پایانی کتاب هم به زندگی و کارنامه هنری استاد حسین کرمی و آثار مرمت شده وی پرداخته شده است و همچنین حسن ختام کتاب نیز خاطره‌ای از زنده‌یاد حجت الاسلام والمسلمین حاج سید محمد حسن نبوی – مدیر فقید بنیاد ایران شناسی شعبه بوشهر (بنیانگذار مرکز مطالعات بوشهرشناسی) با عنوان «این زیبایی‌ها را باید گذاشت و رفت» می‌باشد و زینت بخش صفحات پایانی کتاب، روایت مصوری از کارهای ماندگار استاد حسین کرمی در بافت تاریخی و فرهنگی بوشهر را به نمایش گذاشته است.

 

این کتاب بعد از کتاب های تولدی دیگر(مروری بر خاطرات حاج غلامعلی زرنگار) ، بوشهر در دوره قاجاریه  ، بوشهرنامه مجموعه مقالات تاریخی و فرهنگی درباره بوشهر، بر فراز درگاه(آثار باستانی روستای دورودگاه ) و ای کاش جای او بودم (خاطرات خانواده و رزمندگان شهدای روستای دورودگاه) ، ششمین اثری که از این نویسنده به چاپ رسیده است  .

 

 

 

 

 

 

 

درباره نویسنده

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0

دیدگاه (0)

کسب رتبه 0 ستاره ، از 5 ستاره ، از مجموع 0 نظر ثبت شده
هنوز هیچ دیدگاهی ارسال نشده است.

ارسال دیدگاه

  1. ارسال دیدگاه به عنوان مهمان ثبت نام یا ورورد به ناحیه کاربری.
امتیاز به این پست:
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک موقعیت شما
لطفا کد امنیتی زیر را وارد کنید
امروز : یکشنبه, 16 ارديبهشت 1403 21:21 ب ظ